Ilmse järjekordse katsena tekitada lõhe Washingtoni ja Souli vahele ütles Kim, et Põhja-Korea sõjaväe ülesehitamise kampaania ei ole suunatud Lõuna-Korea vastu ja et ei tohiks tulla uut sõda, mis seab korealased üksteise vastu, vahendab AFP.

Kim esines eile kõnega „Riigikaitse arendamise näitusel Enesekaitse-2021”, mis on pühendatud valitseva Töölispartei 76. aastapäevale. Lõuna-Korea meedia teatas, et tegemist on esimese sedalaadi üritusega Põhja-Koreas.

Nimetades USA-d ebastabiilsuse allikaks Korea poolsaarel, ütles Kim, et Põhja-Korea eesmärk on võitmatu sõjalise võimekuse omamine, millele keegi ei söandaks väljakutset esitada.

USA presidendi Joe Bideni administratsioon on korduvalt teatanud, et ei oma Põhja-Korea suhtes vaenulikke kavatsusi, aga Kim kommenteeris seda eile nii: „Mind huvitab väga, kas on inimesi või riike, kes seda usuvad. Nende tegevus ei anna alust uskuda, et see ei ole vaenulik.”

Pyongyang ja Soul taastasid eelmisel nädalal piiriülese otseliini.

Eile süüdistas aga Kim Lõuna-Koread hoolimatutes ambitsioonides ning kahepalgelises ja ebaloogilises suhtumises.

Kimi sõnul rikuvad Lõuna-Korea piiramatud ja ohtlikud katsed tugevdada sõjalist jõudu sõjalise tasakaalu Korea poolsaarel ning suurendavad sõjalist ebastabiilsust ja ohtu.