Cipule rõhutas, et veel vähemalt kuu aega olukorra paranemist haiglates oodata ei ole, vahendab LSM.

„Lähima kahe nädala jooksul tuleb olla valmis hospitaliseerima sama palju patsiente kui praegu. (...) Iga järgmine päev ja nädal teevad töö veel raskemaks,” ütles Cipule.

Riia Pauls Stradiņši haigla juhatuse esimees Rinalds Muciņš ütles LTV hommikusaates, et väljapääs koroonakriisist on vaktsineerimine, mitte piirangud. Kui vaktsineerimine ei kiirene, võib olukord haiglates paraneda alles järgmise aasta alguses.

Nädalavahetusel õnnestus NMPD-l vähendada suure prioriteediga väljakutsete ooteaega, sest kiirabibrigaadidele kohustuslike väljakutsete arv vähenes kümme protsenti, teatas Cipule. See toimus aga selle arvelt, et ei teenindatud patsiente, kelle seisund ei olnud eluohtlik. Umbes sada sellist väljakutset ööpäevas suunati ümber NMPD telefoninõustajatele, kes aitavad inimestel ise arstiabi leida.

Mõnede haiglate juures tekkisid taas kiirabiautode järjekorrad. Kriitiline oli olukord Rēzeknes ja Jelgavas. Riia piirkonnas oli olukord üldiselt parem, sest seal avati haiglates täiendavalt voodikohti. Cipule ütles, et NMPD palus haiglatel tekitada maksimaalselt palju uusi voodikohti koroonapatsientidele.