Muu hulgas ütles Pugatšov kohalikule staarajakirjanikule Dmitri Gordonile antud intervjuus, et valis talle omal ajal isiklikult välja suvila Moskva lähistel Novo-Ogarjovos, kus Putin elab siiani. “Ma ei teadnud, aga pärast tuli välja, et see oli märter Jelizaveta Fjodorovna ja suurvürst Sergei omaaegne suvila,” meenutab Pugatšov. “Praegu ta elab sealsamas, mõistagi. Tõin ta kohale ja tema ütles: super, mulle meeldib, siin on 50-meetrine bassein. No ja seal käib ta siiamaani ujumas.” Ettevõtja lisas, et annetas omalt poolt Putinile lähedal asunud 162-hektarilise kinnistu superrikaste elurajoonis Rubljovkas. “Kuna tema residents oli väga väike. Ja ta küsib minu käest: aga äkki on seal snaiperid?” meenutab Pugatšov. “Vastasin talle: sain mõttest aru, võta endale.”

Samuti lahkas ärimees pikemalt Kremli telgitagustes toimuvat ja Jeltsini-järgset võimuvahetust. Pugatšovi sõnul tegi Jeltsini tütar Tatjana Djatšenko koos presidendi administratsiooni endise juhi Aleksandr Vološini ja Jeltsini nõuniku Valentin Jumaševiga tema kui Putini lähikondlase juurde 1999. aasta lõpus palvekäigu, et neil lubataks rahumeelselt riigist lahkuda ja ei hakataks taga kiusama. “Õhtul läksin Putini juurde ja tema ütleb: super, suurepärane, täpselt nii kõik olema hakkabki,” meenutab Pugatšov. Armuandmispalve olevat puudutanud ka ka ekspeaminister Mihhail Kasjanovit, endist (ja nüüdset) kaitseministrit Sergei Šoigut ja veel rida tähtsaid isikuid.

Pugatšov asutas 1992. aastal panga Mežprombank, mis oli omal ajal üks Venemaa suurimaid, ent kaotas 2010. aastal erinevate rikkumiste ja võlanõuete tõttu litsentsi. 2008. aastal hindas Forbes tema varanduse kahele miljardile dollarile. Nüüd elab ta Prantsusmaal ja on ka selle riigi kodanik. Haagis asuva arbitraažikohtu kaudu üritab Pugatšov hageda Venemaad oma varade ebaseaduslikus võõrandamises, taotledes hüvitisena 15 miljardit dollarit.