Maal asetatakse traditsiooni kohaselt presidendi kantselei riigipeade galeriisse teiste riigipeade portreede kõrvale.

Kui tavaliselt on presidentidest maalitud üks pilt, siis kunstnik Alice Kask maalis president Kaljulaidist lausa kolm tükki. Esimene maal jääb kaunistama riigipeade galeriid, teise maali saab president endale ning kolmas ja suurim maal läheb erakogusse. "Tahan väga tänada Eesti Asutajaid, kes võimaldavad ühe nendest piltidest ka minul endal endale saada ja just selle, mis on minu enda jaoks kõige rohkem see päris mina," ütles Kaljulaid.

Kunstnik Alice Kase sõnul maalis ta nii kaua, kuni valmis n-ö õige maal. "Ma hakkasin otsast tegema ja siis ma muudkui tegin ja tegin ja mõtlesin, et kuni tuleb see õige, siis saan valida nende hulgast," ütles Kask.

Presidendi kujutamisel pani Kask enda sõnul rõhku olemusele. "Sinise kleidiga töö puhul nägin ma hästi palju vaeva, et tuleks hästi täpne emotsioon, et see oleks hästi elav ja näoilme oleks täpne. Selline, nagu ta on päriselt," ütles Kask. See maal kujunes ka selleks, milles president enda sõnul kõige enam ennast ära tunneb. "Minule tuttavad inimesed on kõik öelnud, et nende jaoks on minu nägu just see punase kleidiga pilt ja mu enda jaoks on tõesti see sinise kleidiga pilt," ütles Kaljulaid.

Presidendi sõnul sai see ka otsustavaks selles, kumb pilt jääb kantselei galeriisse. "Las siis siin olla see pilt, mis kõige rohkem meenutab mind ma arvan siis tööoludes. Ilmselt enamus inimesi teab minu töis olekut, mitte minu enda sisemist olekut," sõnas Kaljulaid.

Esmaspäeval lõpeb Kersti Kaljulaidi presidendi ametiaeg ning presidendina jätkab Alar Karis. President Kaljulaidi sõnul muutub tema elus vähe. "Valmistun järgmisel hommikul mulle jäävate kaasteeliste ja kolleegidega koosolekut pidama, et kokku leppida, milline saab olema meie uus rutiin. Millal me teeme oma koosolekuid, kes haldab kutseid, koostööpakkumisi. Selles suhtes muutub üllatavalt vähe," ütles Kaljulaid ning lisas, et inimeste taju muutusest on palju erinevamad sellest, mis see tegelikult on.

Pilte toimunust saab vaadata fotogaleriist: