Poljakovil hakkas taksos halb ja kiirabiarstid püüdsid teda elustada, aga olid sunnitud ta surnuks tunnistama, vahendab UNIAN.

Ukraina peaprokurör Irõna Venedõktova teatas, et Poljakovi leidsid teadvusetuna taksost liikluspolitseinikud, kes peatasid taksojuhi liikluseeskirjade rikkumise eest.

„Juhi sõnul võttis ta reisija peale mõni minut enne seda ühistranspordipeatuse juurest Kiievi Dnipro rajoonis, pärast mida tekkis tal autos iiveldus,” lisas Venedõktova.

Venedõktova sõnul olid Poljakovil kõik väärtuslikud esemed, dokumendid ja raha alles.

Lahkamise tulemusena selgus, et Poljakovi surm saabus ägeda koronaarpuudulikkuse ja südame ägeda isheemiatõve tagajärjel, teatas Kiievi linnaprokuratuur.

Alustati ka kriminaalmenetlust.

Politsei kontrollib „kriminaalse autoriteedi” Ruslan Džambulatovi võimalikku seotust Poljakovi surmaga, teatas Kiievi politsei pressiesindaja Julia Girdvilis.

Girdvilise sõnul kontrollib politsei informatsiooni, mis avaldati Telegrami kanalites ja mille järgi pani Poljakovi taksosse istuma üks kriminaalne autoriteet.

Telegrami kanal Monastõr teatas, et taksosse ei istunud Poljakov ise, vaid ta pani sinna istuma Džambulatov, keda peetakse kriminaalseks autoriteediks. Samal ajal on ta ka ühiskondlikel alustel ülemraada liikme Ganna Skorohodi abi. Skorohod minestas täna raadas. Esialgsetel andmetel on Džambulatov kinni peetud.

Poljakov valiti ülemraadasse Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi erakonna Rahva Teener esindajana Tšernigivi oblastist, aga 2019. aasta 15. novembril visati ta Rahva Teenri fraktsioonist välja, sest rikkus hääletuskokkuleppeid tähtsates küsimustes ning tülitses faktsiooni juhtkonna ja presidendiadministratsiooni tollase juhi Andri Bogdanoviga.