Ministeeriumi teatel peeti kinni kaks Leedu kodanikku, üks naine ja üks mees. Samuti peeti kinni meessoost Venemaa kodanik. Kõik kolm töötasid Arsenalis kõrgetel ametikohtadel ja puutusid kokku tehnoloogiaarendusega.

Firma tegeleb käsirelvade, suurtükkide ja laskemoona tootmisega. Pühapäeval sai siseministeerium firmalt kaebuse, et selle inventarist on kadunud mõned “spetsiifilised tooted” koos dokumentidega. Kolm kahtlusalust olid suundunud palgata puhkusele ja ei ilmunud enam välja ka pärast puhkuse lõppu 17. septembril. Ettevõtte sõnul oli tegu äärmiselt tundliku teabega, mis pakub huvi ka välisriikide firmadele.

Kahtlusalused sisenesid uuesti riiki 2. oktoobril ja peeti kinni 5. oktoobril, kui nad üritasid Kreeka piiri ületada. Enne vahistamist jõudsid nad reisida Kazanlaki linna, kus asub Arsenali peamine relvatehas.

Tänavu teatas Bulgaaria, et alustas uurimist seoses 2015. aastal toimunud relvaärimees Emilian Gebrevi mürgitamisega ja aastail 20112020 Bulgaaria relvaladudes ja tehastes toimunud plahvatustega. Neis hukkus kokku üks inimene. Uurimisest teatati pärast seda, kui Tšehhi süüdistas aprillis avalikult Venemaa sõjaväeluuret 2014. aastal Tšehhi laskemoonalaos toimunud plahvatuses. Selgus, et samas operatsioonis osalenud agendid on käinud ka Bulgaarias.