Reedel ning laupäeval asuvad tšehhid endale parlamenti valima. Valimisjaoskonnad on reedel avatud ajavahemikus 14-22, laupäeval annavad kohalikud oma hääle ajavahemikus 8-14. Eesti Päevaleht ning Delfi on Prahas kohapeal valimismelu jälgimas. Valimiste eel jäi reporterile pealinnas silma ka mitme partei valimisplakateid ning Piraadipartei kihutuskoosolek.

Euroskeptiline erakond Vabadus ja Otsedemokraatia (SPD) plakateid jääb kesklinna metroopeatustes silma kõige enam. Pildil nähtava plakatiga lubatakse öelda „ei" Euroopa Liidu diktaadile, samuti lubatakse asetada kodumaa esikohale ning öeldakse ei ka migratsioonile ja islamile.

Parempoolne valimisliit Spolu lubab algatada poliitikas muutuse.

Samuti metroopeatustes nähtavad paremkonservatiivseid erakondi ühendava valimisliidu Spolu plakatid lubavad, et just sinna kuuluvatel erakondadel on võimalus algatada muutust. Lisaks lubab Spolu ühendada lõhestanud riigi ning pakkuda riigivalitsemisel tõsist poliitilist visiooni.

Piraadiparteid ning Linnapeade ja sõltumatute kandidaatide erakonda ühendav valimisliit Piraadid ja Linnapead oli Praha kesklinnas Vaclavi väljakul välja pannud oma konteineri, kus parasjagu kihutuskoosolekut peeti. Erakonna noortoetajatest vabatahtlikud jagasid flaiereid ning tutvustasid huvilistele oma erakonna programmilisi seisukohti.

Piraatide ja Linnapeade kampaaniakonteiner Vaclavi väljakul.
Piraatide ja Linnapeade kampaaniaplakat peaminister Babiši vastu.

Nagu pildilt näha, on Piraadid ja Linnapead oma kampaanias tugevalt ametis olevat peaministrit Andrej Babišit ründamas. Vaclavi väljakul asuva erakonna konteineri külge on asetatud plakat, millel kujutatud uudiste pealkirjad, mis peaministrit ning tema valitsust halvas valguses kujutavad. Mainitud on näiteks soov osta Sputnik-vaktsiine Vrbetice laskemoonalao plahvatuse põhjustanud Venemaalt.

Peaminister Babiši partei ANO valimisplakat.

Peaminister Andrej Babiši partei ANO kampaania rõhub kampaanias tugevalt peaministri isikule. Pildil kujutatud valimisreklaamil lubab ta võidelda nende vastu, kes tahavad autode asemel teha kohustuslikuks jalgratastega sõitmise, alandada pensioniiga ning saada käske Brüsselist. Seda hoolimata asjaolust, et ükski tema konkurentidest selliseid lubadusi andnud pole.