Mitmed meeskonnaliikmed said kokkupõrke tagajärjel vigastada, teatasid ametnikud. Kellegi vigastused ei olnud eluohtlikud, öeldakse USA Vaikse ookeani laevastiku avalduses. Pole teada, millega võis Seawolf-klassi allveelaev vee all kokku põrgata, vahendab CNN.

„Allveelaev on ohutus ja stabiilses seisundis. USS Connecticuti tuumajõuallikas ja ruumid kahjustada ei saanud ning ta on täielikult töökorras,” öeldakse avalduses. „Intsidenti uuritakse.” Merevägi ei täpsustanud, et juhtum leidis aset Lõuna-Hiina meres, mainiti ainult, et see toimus rahvusvahelistes vetes India ja Vaikse ookeani piirkonnas.

USS Connecticut tegutses Lõuna-Hiina mere ümbruse vetes, kus USA ja tema liitlased on tegelenud jõudemonstratsiooniga Suurbritannia lennukikandja löögigrupi juhtimisel. Operatsioonides on osalenud laevad USA-st, Suurbritanniast, Jaapanist, Austraaliast, Kanadast ja Hollandist, sealhulgas kolm lennukikandjat.

Laupäeval, kui kokkupõrge toimus, sisenes 39 Hiina sõjaväelennukit Taiwani õhukaitsetsooni, mis sundis Taiwanit välja saatma oma hävitajad ja panema valmis õhutõrjeraketid. Kaks päeva hiljem saatis Hiina 24 tunni jooksul Taiwani õhukaitsetsooni 56 lennukit, mis on suurim arv pärast seda, kui Taiwan hakkas selle kohta eelmisel aastal arvet pidama.

Kolmapäeval ütles Taiwani kaitseminister Chiu Kuo-cheng, et Hiina võib olla valmis täiemõõtmeliseks sissetungiks Taiwanile 2025. aastaks. Chiu lisas, et Hiinal on juba praegu võime rünnata, aga see läheks neile kalliks maksma.