Erakond Isamaa alustas neljapäeval sada tundi kestvat meeleavaldust Tallinna linnavalitsuse ees, mille eesmärgiks on Keskerakonna ainuvõimu lõpetamine Tallinnas.

Isamaa erakonna kommunikatsioonijuhi Karl Sander Kase sõnul tegi erakond nädala eest politseisse ürituse registreerimise avalduse, mille politsei ka kolm päeva tagasi rahuldas. "Märkisime avalduses ära ka, et toome siia treileri," rääkis Kase.

Erakonna logodega haagisest kujunes siiski protestiaktsiooni esimesel päeval tüliõun. Juba enne meeleavalduse algust sai erakond transpordiametilt kirja, et linnavalitsuse ees ei tohi sedasi parkida. Paar tundi pärast ürituse algust oli kohal esimene munitsipaalpolitsei patrull, kes teatas, et erakondlased rikuvad seadust.

Möödusid tunnid ja kampaania vedajatega tulid rääkima veel mitu mupo patrulli sõnumiga, et erakonna tegevus on seadusevastane.

Neljandal korral palusid munitsipaalpolitseinikud politseil asja lahendama tulla. "Politsei ütles, et me võime siin olla," kirjeldas Isamaa kommunikatsioonijuht Karl Sander Kase vestlust enda, mupo ja politsei vahel. "Politsei ütles, et meil on õigus siin meelt avaldada ja vajadusel peab kohalik omavalitsus liikluse ümber korraldama."

Isamaalane Urmas Reinsalu kirjeldas ühismeedias, kuidas mupo ähvardas neid ka trahvidega. "Need nõudmised on vastuolus seadusega tagatud avaliku koosoleku vabadusega," rääkis Reinsalu. "Eesti on vaba riik, kus inimestel on õigus meelt avaldada seaduses toodud reeglite alusel, meeldigu see linnavalitsejatele või mitte."

Isamaa erakond plaanib linnavalitsuse ees protestimist jätkata esmaspäevani, mil algab kohalike valimiste e-hääletus.