Ta kirjeldas, et artiklile eelnenud vestluses kummutas ta koheselt Mikk Salu pöördumise põhjuseks olnud väite: nimelt, et presidendi kantseleil olla rahalised raskused. Riisalo rõhutanud Salule, et konkreetsetest numbritest polnud tal tol hetkel võimalik rääkida, kuna kvartali kokkuvõte oli tol hetkel alles viimistlemisel. Küll aga oli umbkaudne teadmine olemas, et eelarves puudujääke polnud.

Koht, kus arusaamatus tekkis, puudutas Riisalo sõnutsi puhtalt oletuslikke olukordi vaagides.

"Aga ma ei saa välistada seda, et seoses ametivahetustega (mis ei ole väga rutiinne protseduur) on mingisugune hulk kulutusi, mida me ei ole osanud ette näha ja siis nagu alati sellistel puhkudel koostame ka selle projekti ja põhjendame, miks raha vaja on," kirjeldas Riisalo enda ja Mikk Salu vestluse sisu umbkaudselt.

Seega Riisalo rääkis enda sõnul võimalikest lisakulutustest hüpoteetiliselt, Salu võttis seda aga vihjamisi tõena sellest, mis edaspidi juhtuma hakkab.

"Mul oleks väga hea meel olnud, kui sellest pikema käsitluse kirjutanud ajakirjanik Mikk Salu oleks tulnud sellele pressikonverentsile ja ta oleks saanud vastused oma paljudele küsimustele numbriliselt," sõnas Riisalo Delfile.

Eesti Ekspressi lugu saab lugeda siit.