1. Veetke sügispuhkus veekeskuses või spaas

Pärnu on pikkade traditsioonidega kuurortlinn, kus saab aasta ringi spaa- ja veemõnusid nautida. Siin on kokku üheksa erinevat spaad, mis kõik sobivad ka perepuhkuseks. Spaades ootavad teid lõõgastavad saunad, puhkealad ja basseinid. Lisaks veemõnudele pakutakse paljudes veel ka mudaravi, erinevaid massaaže, soolakambriseansse ja kehahoolitsusi, mis mõjuvad kosutavalt nii kehale kui ka vaimule.

Rääkides veekeskustest, siis üks populaarsemaid lastega perede seas on Tervise Paradiis, kus lisaks mugavale majutusele ootavad külastajaid veetorud, basseinid, mullivannid, saunakeskus ja välibassein. Hinnatud on ka Viiking Spaa, kus on suur ja omanäoline bassein, hubane lõõgastusala ja koobastesse peidetud saunad.

2. Minge perega ratsutama või kalale

Miks mitte proovida sel sügisvaheajal midagi uut, näiteks minna kogu perega ratsutama või hoopis kalale. Sellised tegevused toovad rõõmu ja jäävad meelde pikaks ajaks. Hobustega saab lähemalt tutvust teha Pärnu külje all Tori hobusekasvanduses, kus igapäevaselt tegeletakse hobuste aretamise ja kasvatamisega. Samuti pakutakse ratsutamisvõimalust ja vankrisõitu Pärnu kesklinnast 30 kilomeetri kaugusel asuvas Maria talus, kus ühtlasi saab ka öömajale jääda ja ehedat Eesti sauna nautida.

Kalaretkele minekuks on ideaalne koht Pärnu lähistel Sauga jõe ääres asuv Fishing Village, kust saab mugavalt laenutada laeva või mootorpaadi ja kogu varustuse, mis kalapüügiks vajalik. Pakutakse ka jõesõitu Sauga ja Pärnu jõgedel, kust avanevad imelised vaated. Samuti saab proovida ainulaadset kalalaevasauna ja kümblustünni.

3. Avastage Eestimaa loodust ja kohalikku farmielu

Eesti loodus pakub sügisel palju värvide mänge. Seda ilu saab nautida matkaradadel, mida leidub Pärnu kandis rohkesti. Eriti ilus on sügisene rabamatk näiteks Tolkuse rabas, mis asub otse Via Baltica ääres.

Lisaks võite tutvust teha kohalike farmide ja taludega, kes sügisvaheajaks uksed avavad. Muu hulgas saab näha Alpakafarmis alpakasid, Teispere talu looma- ja linnupargis jäneseid, lambaid, pesukarusid ning Küti-Uuetoa linnufarmis parte, hanesid, vutte, kalkuneid, paabulinde ja faasandeid.

Vaata galeriid!

4. Võtke ette muuseumituur

Sügisvaheaeg on hea aeg muuseumite külastamiseks. Tulles Pärnusse, tasub kindlasti sisse põigata Pärnu Muuseumisse, mis viib teid põnevale ajarännakule, ja Uue Kunsti Muuseumisse, kus saab näha kaasaegse kunsti näituseid.

Soovides lastele tutvustada seda, kuidas elati vanadel aegadel, tasub külastama minna C. R. Jakobsoni Talumuuseumi Kurgjal, kus huvilisi ootab 2021. aastal avatud uus püsinäitus Carl Robert Jaksobsonist kui eesti vaimupõllu äratajast. Samuti saab selles siiani karjakasvatuse ja põllupidamisega tegelevas talus näha veiseid, lambaid ja hobuseid ning sisse piiluda taluhoonetesse – karjalauta, aita, veskisse ja rehemajja.

Hoopis teistlaadi erilist elamust pakub eelmisel aastal Pärnu vanalinnas uuesti uksed avanud ajalooline Punane Torn, mis on kunagise linnakindlustuse osa ja endine vangitorn ning kus nüüd asub innovaatiline külastuskeskus. Torni kolmandal korrusel on 360-kraadine panoraamkino, kus näidatakse 10-minutilist animafilmi Pärnu ajaloost. Torni hoovis on ka tasuta välinäitus, kus eksponeeritakse põnevaid esemeid, mida Pärnus arheoloogiliste kaevamiste käigus on leitud.

5. Pange end proovile kardisõidus

Otse Pärnu südames Port Arturi kaubanduskeskuse parkla nullkorrusel asub tervelt 250 meetrit pikk kardisõidurada, mis on avatud aasta ringi. Siin saavad end kardisõidus proovile panna nii täiskasvanud kui ka vähemalt 130 cm pikkused lapsed. Sõita saab Sodi RT8 hobikartidega, mis tagavad suurema turvalisuse tänu pehme kattega põrkeraamile ja lööki summutavale põrkerauale. Kokku on keskuses kümme karti ja üks sõit kestab 8 minutit.

6. Proovige uutmoodi minigolfi UV-valgustatud rajal

Sel sügisel avab Pärnus oma uksed uhiuus OKOK vaba aja keskus, kus pakutakse uutmoodi mänguelamusi Eesti loodusest inspireeritud keskkonnas. Uus keskus ootab nii väikeseid kui ka suuri sõpru. Keskuses on bowling, glowgolf ehk helendav golfirada, curling, noolemäng ja virtuaalreaalsuse mängutuba. UV-valgusega minigolfialal on 12 Eesti loodusest inspireeritud rada, mis muudab minigolfi mängimise tõeliselt põnevaks ja kaasahaaravaks. Kui kõht läheb tühjaks, saab samas majas ka keha kinnitada.

7. Nautige sügisese kuurordi võlusid

Sõltumata sellest, kas tulla Pärnusse puhkama üheks ööks või mitmeks päevaks, tasub ilusa ilma korral teha kindlasti tiir ka siinsetel maalilistel tänavatel ja parkides. Sügisvärvid Pärnu 45-hektarilises rannapargis on erakordselt muljetavaldavad. Tegemist on Eesti ühe liigirikkama pargiga, mis näitab oma ilu täies hiilguses just sügisesel ajal.

Pärnusse puhkama tulles soovitame Google Playst või App Store’ist alla laadida tasuta mobiilirakenduse Pärnu – Explore Hansa, mis annab palju kasulikku infot kohalike vaatamisväärsuste kohta. Rakendust saab kasutada inglise, vene, läti, eesti ja soome keeles. Muu hulgas saab sealt teada, millised sündmused on ees ootamas ning kus asuvad lähimad tanklad ja ostukohad. Rakenduses on ka viis tasuta audiogiidi tuuri, mida saab kuulata läti keeles.

Vaata perepuhkuse pakkumisi siit: https://visitparnu.com/peregaparnusse/

Jaga
Kommentaarid