"Eks ma selline unistaja ja visualiseerija terve elu olen olnud ja eks ma praegugi loodan, et elu läheb kogu aeg paremaks ja küllap ta ka läheb. Aga võib-olla viimase aja unistamise tulemusel tekkinud natukene selles arengus pettumus," rääkis Sõõrumaa.

"Mulle tundub, et meie valitsejad ei oska väärtustada ja hinnata seda iseseisvust ja seda kohta, kuhu me täna [ühiskonnana] sattunud oleme. Ja veel enam spordijuhina riivab mind väga see tervisest rääkimine ainult mingite süstide, maskide, piirangute kontekstis."

Küsimusele, kas Sõõrumaa kaalub annetustest loobumist, vastas ta jaatavalt. "Suuresti jah. Täna mul polegi raha väga annetada, sest kõik minu vabad sajad tuhanded ja miljonid lähevad selliste objektide edasi arendamiseks nagu Patarei merekindlus," lausus Sõõrumaa.

Sõõrumaa sõnul ei saa öelda, et tänapäeval ootaks annetajad erakondadelt vastuteeneid. "Võib-olla 90-ndatel need asjad olid lähemalt seotud, aga praegu ma julgen öelda, et viimane kümmekond aastat, 15 aastat, ei ole mina isiklikult rääkinud mitte ühegi poliitikuga nii, et ma annan sulle seda ja sa anna mulle seda."