Johnson, kes oli süüdi mõistetud tankla röövimises ja kolme töötaja mõrvas 27 aastat tagasi, tunnistati surnuks kohaliku aja järgi kell 18.11 pärast surmava aine sisestamist tema organismi, teatas Missouri vanglaameti kommunikatsioonidirektor Karen Pojmann, vahendab CNN.

Johnsoni advokaatide petitsioonis, mis esitati kohtunik Brett Kavanaugh’le, väideti, et 61-aastane mees on demonstreerinud veenvaid tõendeid oma vaimse puude kohta.

USA ülemkohus oli aga sama meelt Missouri ülemkohtu maikuise otsusega, millega keelduti hukkamist edasi lükkamast. Missouri kuberneri administratsioonist teatati, et väidet, et Johnson ei ole hukkamiseks pädev, on kohtutes arutatud ja tagasi lükatud kuus korda.

Mais lükkas USA ülemkohus tagasi Johnsoni taotluse viia hukkamine läbi mahalaskmismeeskonna abil põhjendusega, et osariigi mürgisüstiprotseduur võib Johnsoni ajukasvaja tõttu tekitada talle piinu. Johnson kannatas kasvaja tõttu epilepsia all ja advokaadid väitsid, et tema seisund ägeneks, kui ta hukatakse pentobarbitaaliga.

Oma viimases käsitsi kirjutatud kirjas Johnson vabandas ja väljendas kahetsust oma teo pärast.