Uurimiskomitee keeldus juhtunu üksikasju paljastamast, viidates paragrahvile, mis keelab esialgse uurimise andmeid avaldada. Asja juurde lubati naasta, kui on langetatud seaduslik otsus kriminaalmenetluse kohta.

Projekti Gulagu.net juht Vladimir Ossetškin avaldas varem sisedokumendid, mis on väidetavalt mõeldud Venemaa kaitseministeeriumile. Nendes kinnitatakse, et Habarovski krais on seksualiseeritud vägivalla episoodide tõttu alluvate vastu uurimise all 78. üksiku eriotstarbelise roodu ülem, major Oleg Panov ja tema asetäitja, kapten Aleksandr Jeruševitš.

Ossetškini andmetel pressisid ohvitserid lepingulistelt sõduritelt välja raha ja vägistasid neid, kui nad keeldusid raha andmast. 2020. aasta 8.-16. novembril nõudis Panov Ussuriiskis Puškinski polügoonil reamehelt raha „roodu vajaduste jaoks”, seejärel aga riietas ta lahti, peksis, sidus puu külge, ähvardades kinnitada sõduri suguelundi ehitusklammerdajaga puutüve külge, ning andis puuoksaga vähemalt kümme lööki selja, tuharate ja jalgate pihta, samal ajal solvanguid karjudes, öeldakse avaldatud dokumendis.

2020. aasta augustis tõmbas major Panov harjavarrele meditsiinilise kinda ja hakkas suruma seda jefreitori pärakusse, öeldakse dokumendis.

2021. aasta jaanuaris käskisid major ja kapten velskril teha reamehele klistiiri, panid ta kõhuli toolile ning vägistasid teda harjavarrega, millele oli tõmmatud preservatiiv, seisab dokumendis.

Spetsnazi kapten filmis kõike seda telefoniga.

Ossetškin kinnitab, et kuriteod pandi toime Venemaa sõjaväeluure GRU 14. eriotstarbelise brigaadi allüksuses Ussuriiskis, kuigi alates 2012. aastast paikneb see brigaad Habarovskis.

Lisaks sellele omistas Venemaa president Vladimir Putin brigaadile staatuse „kaardiväe”, aga kaardiväe tunnuseid Panovi ja Jeruševitši vormiriietusel internetis kättesaadavatel fotodel ei ole. Lisaks sellele ei viita miski nende vormil kuulumisele sõjaväeluuresse, märgib Novaja Gazeta.

Gulagu.net-is avaldatud dokumendi järgi kuuluvad Panov ja Jeruševitš 78. üksikusse eriotstarbelisse roodu, aga avalike andmete järgi sellist üksust Venemaa relvajõududes ei ole. Selline rood oli olemas Nõukogude Liidu GRU-s ja paiknes Krimmis Simferopolis, märgib Novaja Gazeta.

Novaja Gazeta pöördus ametliku järelepärimisega ka Venemaa kaitseministeeriumi pressiteenistuse juhi Igor Konašenkovi poole, aga vastust ei saanud.