Politsei tehnikud tegid eile intensiivset tööd sündmuskoha kaardistamisel maanteel E4 Markarydi juures, kus Vilksi sõidutanud auto põrkas pühapäeval kohaliku aja järgi kella 15.30 ajal kokku raskeveokiga ja mõlemad sõidukid lahvatasid põlema.

Sillalt üle E4 mõnisada meetrit õnnetuspaigast oli eile pärastlõunal näha umbes kümmet politseinikku, kes pildistasid ja tegid märkmeid. Mõlemast sõidukist tuli aeg-ajalt endiselt suitsu, kirjutab Aftonbladet.

Lõunasse viival sõidusuunal, kus Vilks ja politseinikud sõitsid, on näha pidurdusjälgi ligi 90-kraadise nurga all kohas, kus nende auto ületas ilmselt sõidusuundade vahelise eraldusriba ja põrkas kokku vastu tulnud veokiga.

Viis maha sõidetud posti ja trosspiirde lõdvalt rippuvad trossid annavad tunnistust, et ihukaitsjate 4,5-tonnine sõiduk on just sealt läbi sööstnud. Aftonbladetiga rääkinud tunnistaja sõnul sõitis auto vahetult enne õnnetust kiirusega 160 kilomeetrit tunnis.

Politsei teatas eilsel pressikonverentsil, et uurib, kas autol võis lõhkeda rehv.

Põhjasuunal on tee ääres kraavis kahe sõiduki söestunud jäänused.

Umbes 50 meetrit kokkupõrkekohast põhja pool on trosspiire samuti umbes kümne meetri ulatuses täielikult purunenud. Seda on keeruline seletada, sest mõlema sõiduki rusud asuvad kaugemal lõunas ja kumbki ei paista olevat saanud trosspiiret selles kohas lõhkuda, kirjutab Aftonbladet.

Maantee E4 jääb Rootsi transpordiameti Trafikverketi teatel õnnetuskohas suletuks homse ehk 6. oktoobrini.