Reedel esitasid endise president Trumpi advokaadid Florida lõunapiirkonna ringkonnakohtule eelotsusetaotluse Twitteri vastu. Trumpi hinnangul survestasid Ameerika Ühendriikide Kongressi saadikud sotsiaalmeediaettevõtet tema konto sulgemiseks.

Nii Twitter kui teised sotsiaalmeediaplatvormid sulgesid Trumpi konto 6. jaanuaril, kui tema toetajad ründasid Washingtonis kapitooliumihoonet.

Trumpi advokaadide sõnul rakendab Twitter ajalooliselt pretsedenditut ja eriti ohtlikku võimu ning kontrolli Ameerika Ühendriikide poliitilise diskursuse üle.

Ühtlasi juhivad eelotsusetaotluses Trumpi advokaadid tähelepanu tõsiasjale, et Talibaniga seotud Twitteri-kontodel lubati regulaarselt postitada sõjalistest võitudest Afganistanis, kuid tema konto üle rakendati pidevalt tsensuuri.

Twitteri esindajad ei ole seni eelotsusetaotluse suhtes kommentaare meediale jaganud. Kui Trumpi konto platvormilt püsivalt eemaldati, rikkusid ettevõtte sõnul tema postitused platvormi reegleid - nimelt ülistasid need vägivalda. Seetõttu oli firma veendunud, et Trumpi postitused julgustasid toona inimesi vägivallaakte kordama.

Trumpi Twitteri-kontol oli vahetult enne selle sulgemist 88 miljonit jälgijat.