Linnaosavanema asetäitja on nimetatud ametikohale määramata ajaks ja tema ametipalk on 2800 eurot (bruto), kinnitas linnaosavalitsuse pressinõunik Delfile.

Pihlap ja Kiivit on ammused tuttavad Rahvaliidu aegadest. Kiivit oli pikka aega Rahvaliidu peasekretär, Pihlap aga partei teabejuht.

Rahvaliidu kaardimaja varises kokku 2000ndate teises pooles, kui selgusid Villu Reiljani kahtlased tehingud. Pihlap läks üle Keskerakonna ridadesse (ametlikult liitus parteiga 2011. aastal). Kiivit lahkus Rahvaliidust 2012. aastal. Pärast seda ta enam ühegi erakonnaga pole liitunud.

Kiivit oli oluline tunnistaja maadevahetuse kriminaalasjas. Kapo kahtlustuse kohaselt küsis Villu Reiljan Merko Ehituselt talle tasuta kasutamiseks korteri Tallinna kesklinnas. Riigiprokuratuur pidas seda altkäemaksuks. Reiljan mõisteti kriminaalasjas süüdi.

2014. aastal kajastas Ekspress, et Reiljan töötas toona suurettevõtja Vello Kuumani firmas Silikaat Grupp juhatuse nõunikuna. Kiivit oli samas arendusjuht.

Pihlapil on nüüdseks kaks asetäitjat, tolles rollis on lisaks Kiivitile ka Toomas Kästik. Midagi tavapäratut selles numbris pole, kaks asetäitjat on näiteks ka Lasnamäe linnaosa vanemal Vladimir Svetil.