Mehe nimega François Verove DNA klapib samuti mitmelt Le Grêléga seostatud kuriteopaigalt leitud DNA-ga, vahendab BBC News.

Le Grêlé mõrvad ja vägistamised šokeerisid pariislasi aastatel 19861994. Need olid seni lahendamata.

Le Grêlé pilt rippus aastakümneid Pariisi politsei kriminaalbrigaadi seinal.

See „külm” juhtum lahendati lõpuks siis, kui uuriv kohtunik otsustas hiljuti saata kirjad 750 sandarmile, kes paiknesid sarimõrvade perioodil Pariisi regioonis.

Surnuna leitud 59-aastane mees oli sandarm ja seejärel politseinik ning läks siis pensionile. Politsei kutsus ta välja 24. septembril, et ta annaks viis päeva hiljem DNA proovi. Naine teatas 27. septembril tema kadumisest.

Mehe surnukeha leiti Vahemere rannikult Grau-du-Roist üüritud korterist koos hüvastijätukirjaga. Prokuratuuri teatel klapib mehe DNA mitmetelt kuriteopaikadelt leituga.

Hüvastijätukirja sisu ei ole ametlikult avaldatud, aga Prantsuse ajakirjanduse andmetel tunnistas mees, et tal on varem olnud „impulsse”, aga ta on suutnud end „kokku võtta”. Ilmselt tunnistas ta üles mõrvad, aga ei rääkinud täpsemalt ohvritest ega asjaoludest.

Hüüdnimi Le Grêlé on pärit ajast, kui uuriti 11-aastase Cécile Blochi mõrva. Tüdruk kuulutati kadunuks, kui ta ei ilmunud 1986. aastal Pariisis kooli.

Kohalikud elanikud, sealhulgas ohvri poolvend Luc Richard, mäletasid, et nägid kuriteopäeval liftis armilise näoga meest.

Blochi surnukeha leiti hiljem vana vaiba alt oma kodumaja keldrist. Võimude teatel oli teda vägistatud, kägistatud ja pussitatud. Juhtum šokeeris Prantsusmaad.

Vend, kes aitas politseil kahtlusaluse portreed koostada, nimetas meest pealtnäha väga enesekindlaks.

„Ta ütles mulle midagi taolist nagu „Väga, väga head päeva”, meenutas Richard 2015. aastal ajalehele Sud Ouest.

DNA seostas Blochi mõrvari ka teiste mõrvade ja vägistamistega.

1987. aastal tapeti 38-aastane Gilles Politi ja tema sakslannast lapsehoidja Irmgard Müller.

Sama mõrvarit seostati ka 19-aastase Karine Leroy tapmisega 1994. aastal. Viimane leiti surnuna metsaservalt enam kui kuu pärast kadumist teel kooli.

Kui vägistati 26-aastane sakslanna ja kaks tüdrukut vanuses 14 ja 11 aastat, nimetas kahtlusalune end teadete kohaselt politseinikuks.