KGB teatas, et eile viisid operatiivtöötajad läbi eritoiminguid aadressidel, kus võisid viibida terroristlikus tegevuses osalevad isikud. Korteris tapetud meest nimetas KGB eriti ohtlikuks kurjategijaks, vahendab BBC venekeelne teenistus.

Valgevene riiklik telekanal ONT näitas monteeritud videot, mis on filmitud erinevatest rakurssidest: trepikojast ja korterist seest. Trepikojas on näha, kuidas erariietes mehed nõuavad ukse avamist ja ähvardavad selle maha lõhkuda.

Korteris on näha jahipüssiga meest ja naist, kes toimuvat mobiiltelefoniga filmib. Kes on nende videote autor, ei ole teada.

Trepikojas olevad erariietes mehed lõhuvadki ukse maha ja tungivad korterisse. Algab tulevahetus, üks korterisse tunginutest langeb maha ja näha on verd.

„Õiguskaitseorganite töötajate seaduslike nõudmiste peale keeldus 31-aastane Minski elanik korteri ust avamast ja blokeeris end korterisse. Järgneva niinimetatud „haipi” eesmärgil salvestati toimuvat videole. Pärast töötajate korterisse tungimist avas mees tule jahirelvast korrakaitsjate pihta. Selle tagajärjel tekitati ühele neist kehavigastusi, millesse ta haiglas suri,” teatas Valgevene uurimiskomitee.

Korteri elanik tapeti tulevahetuses. Meedia teatel oli tegemist USA IT-firma EPAM Systems töötaja Andrei Zeltseriga, kes elas koos naise ja kooliõpilasest pojaga.

„Tema 40-aastane abikaasa, kes filmis kuritegu ja aitas kaasa selle toimepanemisele, peeti kinni kahtlustatuna kaasosaluses KGB töötaja mõrvas,” teatas uurimiskomitee. Kus oli juhtunu ajal poeg, ei teatatud.

Väljaande Mediazona teatel on naine nüüd Minski kurikuulsas Akrestsina eeluurimisvanglas.

Valgevene president Aljaksandr Lukašenka ütles KGB töötaja surma kommenteerides, et „karistamata see ei jää”.

Eile blokeerisid Valgevene võimud ligipääsu ajalehele Komsomolskaja Pravda v Belarusi. Riigi suurim internetiteenuste pakkuja Beltelekom teatas, et ligipääsu veebilehele piirati Valgevene informatsiooniministeeriumi otsusel.

Enne blokeerimist avaldas Komsomolskaja Pravda v Belarusi intervjuu Zeltseri klassiõega, kes ütles, et Zeltser oli rahulik ja heatahtlik inimene, kes käis Lukašenka-vastastel protestiaktsioonidel.