Tänavu kevadel tõi sama teater Paide keskväljakule ning laiemasse mõtteruumi aktsiooni "33 kõnet", mis otsis Eestile visiooni.

Nende kohalik varivolikogu hakkab olema 23-liikmeline, täpselt sama suur kui Paide linnavolikogu. Aga varivolinikud ei ole poliitikud, nad ei tee kampaaniat, nad ei jaga helkureid ega lubadusi. Nad on 23 inimest, kelle jaoks Paide on kodu. Demograafiline läbilõige Paidest, viitab Teevet. Ta ütleb, et paari päevaga on juba päris palju huvilisi ning varivalimistel saab osaleda 8. oktoobrini.

Mis väljakutsetega Eestimaa süda ehk Paide praegusel ajal silmitsi seisab? Teevet räägib, et küsimus on laiemalt selles, kuidas üks väike linn 21. sajandi pööraselt kiiresti muutuvas maailmas toimima peaks. "Kuidas saada hakkama vananeva ja väheneva elanikkonna tingimustes, kuidas sellele probleemile üldse otsa vaadata?"

Paide poliitmaastikul on olukord üpris tormiline. Praegune Paide linnapea Priit Värk näiteks visati äsja Isamaast välja, kuna ta tegutseb ennekõike Parempoolsete eest. Valimistele läheb ta vastu valimisliidus Uus Paide. Suurim nimekiri on valimistel aga teisel valimisliidul: Paide - Inimeste Linn.

Teeveti arvates käib kohapeal peamine valimisvõitlus - nagu paljudes teisteski paikades üle Eesti - ajaloolise kogemuse ja uute ideede vahel.

Kõigest pikemalt juba erisaates.

1x
00:00