Valitsus on teatanud, et suurimatel üritustel ei ole enam vaja osalejate arvu piirangut ega vaktsineerimistõendit. Vaktsineerimata inimestel soovitatakse distantsi hoida ja suurüritusi vältida, vahendab SVT Nyheter.

Alles jäänud piirangud toitlustusasutustes, näiteks distantsi nõue laudade vahel ja inimeste arvu piirang seltskondades, kaovad samuti. Veel kaovad piirangud eraüritustele. See tähendab, et võib näiteks taas vabalt ööklubisse tantsima minna.

Tänasest ei kehti enam ka Rootsi rahvaterviseameti kaugtöösoovitus, mis tähendab, et paljud kodus töötanud võivad taas hakata kontoritesse ja muudesse töökohtadesse naasma.

Alles jääb terviseameti üldine soovitus jääda koju ja ennast testida, kui tekivad COVID-19 sümptomid. Täielikult vaktsineerimata inimestel soovitatakse distantsi hoida ja suurüritusi vältida.

Valitsus otsustas pikendada COVID-19 seaduse ja toitlustusasutuste ajutiste nakkuskontrollimeetmete seaduse kehtimist kuni 2022. aasta 31. jaanuarini. See puudutab näiteks ruume restoranides ja baarides, mis peavad olema nakkuskindlad.