Lõuna-Korea valitsus väljendas kahetsust. Lõuna-Korea sõjavägi teatas varem, et Põhja-Korea mägisest põhjaprovintsist Jagangist välja lastud objekt lendas Põhja-Koreast idas asuva merepiirkonna suunas, vahendab Associated Press.

USA India ja Vaikse ookeani väejuhatus teatas oma avalduses, et rakett ei kujutanud endast otsest ohtu USA sõjaväelastele ega territooriumile ega liitlastele. Siiski rõhutab raketi väljalaskmine USA avalduse järgi Põhja-Korea õigusvastase relvaprogrammi destabiliseerivat mõju ning USA pühendumine Lõuna-Korea ja Jaapani kaitsele on raudkindel.

Jaapani peaminister Yoshihide Suga ütles, et Põhja-Korea väljalastu võis olla ballistiline rakett ning Jaapan on tugevdanud valvsust ja jälgimist.

Ballistilise raketi väljalaskmine oleks ÜRO julgeolekunõukogu keelu vastane. Lühimaarakettide väljalaskmise eest siiski uusi sanktsioone Põhja-Koreale tavaliselt ei kehtestata.

Eelmisel reedel ja laupäeval pöördus Põhja-Korea valitseja Kim Jong-uni mõjukas õde Kim Yo-jong Souli poole, öeldes, et Põhja-Korea on avatud läbirääkimiste taasalustamisele ja leppimissammudele, kui täidetakse teatud tingimused.

Lõuna-Korea kutsus põhjanaabrit taastama kommunikatsioonikanalid, enne kui mingeid läbirääkimisi korraldada saab.

Lõuna-Korea president Moon Jae-in oli enne seda kutsunud taas üles kuulutama aastatel 1950-53 toimunud Korea sõja lõppenuks. Souli ametnikud nimetavad sellist deklaratsiooni poliitiliseks ja sümboolseks sammuks, sest Korea sõja ametlikuks lõpetamiseks on vaja allkirjastada rahuleping. Praegu kehtib ametlikult vaid relvarahu ja Korea poolsaarel kestab formaalselt endiselt sõda.