Septembris määrati Kalesnikavale 11-aastane vanglakaristus väidetava äärmustegevuse ja võimuhaaramise katse eest. Tema esindajana võttis autasu vastu tema õde Tatsjana Homitš.

„Seistes vastu režiimile, mis kasutas rahumeelsete ja legitiimsete protestiaktsioonide mahasurumiseks jõudu ja brutaalsust, näitas Kalesnikava, et on valmis riskima suurema eesmärgi nimel omaenda turvalisusega,” märkis PACE president Rik Daems.

2020. aasta valimiskampaania ajal töötas Kalesnikava esmalt presidendikandidaat Viktar Babarõka kampaaniatiimis ja liitus pärast Babarõka arreteerimist Svjatlana Tsihhanovskaja kampaaniaga.

Kalesnikava arreteeriti 2020. aasta septembris pärast ebaõnnestunud ja ebaseaduslikku väljasaatmiskatset. Tundmatud isikud üritasid teda autoga vägisi riigist välja sõidutada, ent Kalesnikava keeldus lahkumast ja rebis oma passi puruks. Pärast seda võeti ta vahi alla ja esitati süüdistus riigipöördekatses. Koos temaga mõisteti süüdi teine aktivist Maksim Znak, kellele määrati kümneaastane vangistus.