Koroonasse nakatunud Ladõnskaja-Kubitsaga kultuurikomisjoni koosolekul kokku puutunud Aadu Must rääkis eelmisel nädalal Eesti Päevalehele, et teda kimbutas palavik ja tugev nohu. Täna kinnitas Must Delfile, et tema PCR testi tulemus oli negatiivne ja palaviku on nüüdseks seljatanud. Ta on koroona vastu vaktsineeritud.

Nakatunuga samal koosolekul viibinud kultuuriminister Anneli Ott on aga vaktsineerimata, kuid sõnas eelmisel nädalal, et on terve. Minister kinnitas ka esmaspäeval, et on terve, PCR testi tulemus oli negatiivne.

Riigikogus koroonapesa ei ole

Terviseameti pressiesindaja Kirsi Pruudel kinnitas täna Delfile, et riigikogus ei ole peale Ladõnskaja-Kubitsa keegi teine koroonaga nakatunud ning ühtegi teist koroonakollet seal ka ei ole.

Möödunud nädala kolmapäeval saatis rahvasaadik Viktoria Ladõnskaja-Kubits kultuurikomisjoni liikmetele teate koroonasse nakatumisest. Küll aga käis ta nakkusohtlikuna riigikogus – osales kultuurikomisjoni koosolekul ja riigikogu suures saalis, enne seda ka fraktsioonis. Pärast positiivse testitulemuse saamist jäi ta koju.