Mõned habemeajajad Kabulis on teatanud, et on samuti saanud sellised käsud, vahendab BBC News.

Talibani esindajad hoiatasid Afganistani lõunaosa Helmandi provintsi juuksurisalongidele saadetud teates, et juuksurid peavad juukseid ja habemeid lõigates järgima šariaadiseadusi.

„Kellelgi ei ole õigust kaevata,” öeldakse teates.

„Võitlejad tulevad pidevalt ja käsivad meil habemete piiramine lõpetada,” ütles üks habemeajaja Kabulis. „Üks neist ütles mulle, et nad võivad saata salainspektorid meid vahele võtma.”

Teine juuksur, kellel on üks linna suuremaid salonge, ütles, et talle helistas keegi, kes ütles, et on valitsusametnik. Tal kästi lõpetada „Ameerika stiilide järgimine” ning mitte ajada ega piirata kellegi habet.

Habemeajajate sõnul on neil nüüd raske elatist teenida.

„Palju aastaid oli minu salong koht, kus noored inimesed habet ajasid, sest nad tahavad moodsad välja näha,” ütles üks habemeajaja BBC-le. „Ei ole mingit mõtet selle äriga jätkata.”

„Moesalongid ja habemeajajad muutuvad keelatud äriks,” rääkis teine habemeajaja. „See oli mu töö 15 aastat ja ma ei usu, et ma saaksin jätkata.”

Veel üks habemeajaja Afganistani lääneosas Heratis ütles, et kuigi ta ei ole saanud ametlikku käsku, lõpetas ta habeme piiramise pakkumise.

„Kliendid ei aja oma habemeid, sest ei taha, et Talibani võitlejad nad tänaval sihikule võtaksid. Nad tahavad ümbrusega kokku sulada ja näha välja nagu nemad,” ütles habemeajaja.