Traagiliselt lõppenud sündmused said alguse tänavu 5. jaanuari õhtul Tallinnas Lasnamäel Ümera tänaval asuvas kortermajas.

Kriminaalmenetluses kogutud andmetel läks 80-aastane Mati korrale kutsuma ülemise korruse naabrit ning võttis kaasa tulirelva Taurus, mille omamiseks tal seaduslikku luba ei olnud. 36-aastane naine avas ukse, misjärel tekkis mehe käes olnud relva pärast rüselus ja mille käigus mees tulistas naist kaks korda. Kannatanu suri saadud vigastustesse samal õhtul haiglas.

Pärast tulistamist lahkus Mati sündmuskohalt Ümera tänavalt. Politsei kontrollis sõiduki numbrimärki ja selgitas välja, kuhu see auto on registreeritud ja kes sel Mustamäel asuval aadressil elada võivad. Loodi seoseid lähedastega ja veenduti, et see võiks olla üks koht, kuhu Mati suundub. Nii ka Mati kinni peeti.

Kinnipidamisel Mati vastupanu ei osutanud. Ta selgitas politseile esialgu, et teda oli häirinud ülemiste naabrite poolt kostnud olmemüra.

Kriminaalmenetlust juhtiva ringkonnaprokuröri Eneli Lauritsa sõnul viibisid ühetoalises korteris tulistamise hetkel 4- ja 6-aastane laps. „Matile esitas prokuratuur süüdistuse tapmises ja süüd suurendab asjaolu, et ta tulistas kannatanut ohvri 4- ja 6-aastase lapse juuresolekul. Matit süüdistatakse ka ebaseadusliku tulirelva omamises, mille mees soetas koos laskemoonaga Tallinnas turult kaks kümnendit tagasi,“ ütles Laurits.