Euroopa Liit kutsus Moskvat kinni pidama vastutustundliku riigi käitumisnormidest küberruumis ning hoiatas, et arutab seda küsimust eesseisvatel kohtumistel ja kaalub edasisi samme, vahendab Deutsche Welle.

Euroopa Liit teatas, et mõned liikmesriigid raporteerisid Ghostwriteri kübertegevusest ja seostasid selle Vene riigiga. Sihikul on olnud poliitikud, ametnikud, ajakirjanikud ja aktivistid, kelle arvutisüsteemidesse on sisse murtud ja sealt andmeid varastatud.

Varem sel kuul teatas Saksamaa valitsus, et omab usaldusväärset informatsiooni selle kohta, et hiljutised küberrünnakud saab omistada tegijatele Venemaal, täpsemalt Venemaa sõjaväeluurele GRU-le.

USA küberluurefirma Mandiant 2020. aasta raporti järgi on Ghostwriteri kampaania kestnud alates 2017. aastast. Mandianti andmetel on kampaania sõnumid kooskõlas Venemaa julgeolekuhuvidega.

Ghostwriter näib olevat kasutanud võltsitud e-postikontosid ja veebilehti valeinformatsiooni levitamiseks. Teadete kohaselt fabritseeriti uudisteartikleid ja võltsdokumente, mis pidid näima ametnike avaldatuna.