Fischer selgitas, et koroonasse nakatumine on üles läinud, sest praegu on elu suhteliselt piiranguvaba lapsed käivad koolis ja inimesed saavad ringi liikuda, vahendab ERRi uudisteportaal.

Küsimusele, kas haiglates koroonaosakondade taasavamine tähendab, et on vaja hakata jälle ühiskonda piirama, vastas Fisher: "Sellest on veel vara rääkida, et meil olukord nii kriitiliseks läheks, et peaks ühiskonda piirama."

"Meil on siin küll toimunud praegu mitu asja. Kõigepealt on vahetunud viiruse tüvi praegu on levimas meil peamiselt see nn deltatüvi, mis nakkab oluliselt kergemini kui varem liikunud tüved. Aga teisest küljest on meil ka juba tõhusaid abivahendeid nakatumise tõkestamiseks, nimelt vaktsineerimine. Ja üsna paljud on vaktsineeritud ja see omakorda on tekitanud olukorra, kus nakatumine ei ole läinud üles nii kiiresti, kui tüvi seda võiks võimaldada. Ja samuti selle nakatumise juures on haiglasse minejate arv jäänud siiski väiksemaks, kui varem on olnud samasuguse nakatumise juures," rääkis professor.

Ta selgitas, et kui praegu on nakatumise tase umbes samal tasemel nagu eelmise aasta novembri lõpus-detsembri alguses, siis haiglasse sattunute arv on täna väiksem. See tähendab tema sõnul, et haiglad praeguse seisuga plaanilist ravi piirama ei pea.