„Moskva valimiste vaatluse ühiskondlik staap ei leidnud sissemurdmise või sedelite lisamise jälgi elektroonilisel hääletamisel,” kirjutas Venediktov oma Telegrami kanalis, vahendab Interfax.

Venediktov lisas, et tehniline grupp jätkab tööd esialgsete andmete analüüsi ja süsteemi arendamisega läbipaistvuse ja avatuse osas.

Moskvas hääletas elektrooniliselt umbes kaks miljonit valijat.

Moskva valimiste jälgimise ühiskondlik staap teatas, et võimuerakonna Ühtne Venemaa poolt hääletas 44,77% e-hääletajatest, paberhääletusel sai erakond 30,10% häältest. Kommunistid sai elektrooniliselt 15,53% häältest, paberhääletusel aga 30,40%.

Mitmetes ühemandaadilistes ringkondades juhtisid pärast jaoskondades antud häälte lugemist kommunistide ja teiste erakondade kandidaadid. Ühtse Venemaa kandidaadid jäid esmaspäeva hommikul konkurentidele alla üheksas ringkonnas 15-st. Pärast e-hääletuse tulemuste lisamist võitsid aga Ühtse Venemaa kandidaadid kõigis ringkondades.

Seejuures loeti e-hääli kauem, kui algselt plaanis oli. Seda seletati sellega, et suur osa valijatest muutis oma otsust.

Opositsioon usub, et e-valimiste tulemusi võltsiti.