Juulis paigaldasid Tallinnas sotsiaaldemokraadid Soo tänavale kogukonna toidukapi. Tollal ütles Tallinna linnapeakandidaat Raimond Kaljulaid, et sinna saavad inimesed jätta toiduaineid, mida neil vaja ei ole. Nii pidi kapp vähendama toidu raiskamist. "Teeme ruumi uutele mõtetele ja inimestele!" kirjutas Kaljulaid Twitteris.

Nüüd, üle kahe kuu hiljem, postitas üks murelik Twitteri kasutaja pildi mustast ja hooldamata kapist pealkirjaga "Teeme ruumi haigustele." Selle peale leidis teine kasutaja, et kapi paigaldamine oli reklaamitrikk.

Tallinnas kandideeriv sotsiaaldemokraat Natalie Mets vastas Delfile, et ka nemad märkasid sotsiaalmeedias, et keegi on kapil sildi ära kiskunud ja riiulid ümber ajanud. "Käime külmkappi igapäevaselt kontrollimas, lapid ja puhastusvahendid kaasas. Kui vaja, siis puhastame riiuleid," ütles ta.

Metsa sõnul mindi kohe kappi puhastama ja silti parandama. Küsimusele, mis juhtub, kui keegi peaks kapist saadud toidust mürgituse saama, vastas Mets, et kõik kapis olev on piisavalt värske. "Veel ei ole juhtunud, et oleks pidanud mõne riknenud toiduaine ära viskama," lausus ta.