Marek Seeri lahkumine vaktsineerimise töörühma juhi kohalt on tõstatanud küsimuse: kes hakkab vaktsineerimist korraldama ja juhtima? "Tulevad suuremad ümberkorraldused ning Marek Seeri juhitud töörühm liikus haigekassa alla," ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

Kuna kriis on kestnud juba enam kui poolteist aastat, siis ei käsitle sotsiaalministeerium seda enam lühiajalise kriisina. "Selleks, et olla pikaajalise kriisi juhtimises efektiivsemad, oleme vaadanud üle kriisi käigus loodud töörühmad ja -formaadid," kommenteeris sotsiaalministeeriumi kantsler Maarjo Mändmaa ümberkorraldusi.

Ministeeriumi tasandile luuakse COVID-19 koordinatsiooni töörühm ja juhtrühm. Töörühma hakkavad kuuluma sotsiaalministeeriumi kantsler, asekantslerid, haigekassa juhatuse esimees ja terviseameti peadirektor, riigikantselei esindaja, KOV koordinaatorina rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna juhataja ning sotsiaalministeeriumi õigusosakonna juhataja ja kommunikatsioonijuht.

Juhtrühma hakkavad kuuluma tervise- ja tööminister, sotsiaalkaitseminister, sotsiaalministeeriumi kantsler, asekantslerid, finantsjuht ja kommunikatsioonijuht.

"Töörühma ja juhtrühma ülesandeks jääb hoolitseda selle eest, et iga asutus ja struktuuriüksus saaks oma pädevuse piires maksimaalselt ja õigeaegselt COVID-19 haiguse tõrjumisse panustada," ütles Mändmaa.