Riigikantselei kuulutas välja avaliku konkurssi, millega otsitakse terviseametile uut peadirektorit. "Iga kriis saab ükskord otsa. Ühiselt ületame ka COVID-19 pandeemia. Terviseameti juhtimise vastutus ja väljakutse aga jääb." Nende lausetega juhatatakse töökuulutus sisse peale Üllar Lanno ametist lahkumist.

Lanno teatas ametist tagasiastumisest 6. septembril. Ta märkis, et on ametis veel kaks nädalat ning seejärel võtab ta töökohustused ajutiselt üle Mari-Anne Härma. Hetkel ongi Härma Lanno kohustusi täitma asunud, kuid siiski pole see püsiv lahendus, sest ametikohale otsitakse inimest viieks järgnevaks aastaks.

Esitatavad nõuded on üsna krõbedad. Oodatakse nii kõrgharidust kui ka 3-aastast juhtimiskogemust, kõrget inglise keele taset ja avaliku teenistusjuhi kompetentsi.

Eelistatud on kandidaat, kellel on head teadmised Eesti tervisesüsteemi toimimisest, sealhulgas tervishoiu-, nakkushaiguste ennetamise ja tõrje ning keskkonnatervise valdkonnast.

Need, kes end eelnevalt mainitus ära tundsid, peavad esitama motiveeritud avalduse, elulookirjelduse, haridust tõendava diplomi, essee teemal „Terviseameti roll inimkeskse terviseteenuse kujundamisel pandeemia olukorras“ ja kinnituse, et puuduvad asjaolud, mis välistaksid ametnikuna töötamise. Konkurss kestab 25. oktoobrini.