„Biden tegi niivõrd absurdse avalduse, millele vastuseks võin ma ainult kutsuda ta meie vabariiki, et ta veenduks oma silmaga, et Tšetšeeni vabariigis ei ole kukkesid ega isegi sellist sõna. Nende asemel on meil kanade mehed,” kirjutas Kadõrov oma Telegrami kanalis, vahendab RBK.

Biden tõstatas seksuaalvähemuste teema ÜRO peaassambleel esinedes.

Veebruaris kadusid Venemaal Nižni Novgorodis kaks tšetšeeni Saleh Magomadov ja Ismail Isajev. Hiljem sai teatavaks, et nad viidi Gudermesi ja süüdistati Aslan Bjutukajevi likvideeritud bande võitlejate tegevusele kaasaaitamises. Venemaa LGBT kogukonna esindajad kinnitasid aga nende seotust oma liikumisega.

Mõned Tšetšeenia ametnikud on Euroopa Liidu sanktsioonide all süüdistatuna geide karistamises, piinamises ja tagakiusamises. 2017. aasta aprillis avaldas Venemaa sõltumatu ajaleht Novaja Gazeta oma uurimuse, milles oli juttu geide massilisest vahistamisest ja piinamisest Tšetšeenias ning salajastest erivanglatest nende jaoks. Hiljem avaldas USA telekanal HBO dokumentaalfilmi, milles Tšetšeenia geid rääkisid endavastasest vägivallast. Kadõrov teatas vastuseks, et Tšetšeenias geisid üldse ei olegi.