Tulistamise tagajärjel kannatada saanute arv on kasvanud 43-ni, teatas krai tervishoiuminister Anastassia Kruten, vahendab Interfax.

„Tänaseks päevaks on 43 kannatanut, neist 12 inimest on Permi linna kolmes statsionaaris. Raskes seisundis on ainult üks, see on tulistaja. Ta on äärmiselt raskes seisundis. Eile õhtul viidi läbi osa jalasääre amputeerimine. Seisund on ebastabiilne, äärmiselt raske. Kõik ülejäänud 11 inimest on statsionaaris rahuldavas seisundis. Samuti on rahuldavas seisundis ambulatoorsel ravil olijad,” ütles Kruten.

Eile viidi seitse kannatanut eriolukordade ministeeriumi erilennuga Moskva haiglatesse. Venemaa tervishoiuministri abi Aleksei Kuznetsov teatas eile õhtul, et nad on stabiilses, aga raskes seisundis.

Bekmansurovit tulistas Permi liiklusinspektsiooni maantee patrullteenistuse nooremleitnant Konstantin Kalinin, kes saabus esimeste hulgas sündmuskohale. Kalinin ütles, et tulistas Bekmansurovit mitu korda, tegi ta kahutuks ja hakkas talle siis esmaabi andma.

Uurijate sõnul saabus Bekmansurov esmaspäeva hommikul Permi riikliku ülikooli territooriumile ning hakkas inimesi tulistama väljas ja ühe korpuse hoones.