“Oleme kavandatava pargi esialgu nimetanud Wiklandiaks,” ütles Haapsalu aselinnapea Krista Esta neljapäeval BNS-ile. “Tegemist on niiöelda mängupark-vaba aja keskusega.”

Esta sõnul on teemapargis lastel vaba aja veetmise võimalusi nii väljas kui ka pargiga külgnevate lasteraamatukogu ja kunstikooli ruumes.

“Lisaks atraktsioonidele on ruumid lugemis- ja käsitööringidele, on ka temaatiline kohvik ja pinknikuplats,” rääkis Esta. “Kavandatavad atraktsioonid on seotud tegelastega eesti lastekirjandusest, ärgitades nii lapsi rohkem lugema.”

Pargi pindala on 5200 ruutmeetrit ja maksumuseks peaks kujunema esialgsetel andmetel paar miljonit krooni.

Esta sõnul rahastab pargi rajamist 500.000 krooniga Haapsalu linnavalitsus, ülejäänud raha osas loodab linnavalitsus sponsorite ja fondide toetusele, aidata on lubanud ka sõpruslinn Haninge Rootsist.

“Kõikidele annetajatele, kelle toetus ületab 10.000 krooni, on kunstnik Ilon Wikland lubanud kinkida oma litograafilise lehe,” ütles Esta.

Wikland soovib, et Haapsalu ja kõigil teistel parki tulevatel lastel oleks võimalus loominguliseks tegevuseks ja mängimiseks.

Esta sõnul ei tule parki Astrid Lindgreni teoste järgi atraktsioone, sest autoritasud teevad selle liiga kulukaks. “Liiati on meil endal väga häid eesti tegelasi, keda propageerida — Arabella, Naksitrallid, Sipsik, Väike Vedur, Kunksmoor ja paljud teised, lausus ta.

Esta sõnul peaks juba järgmisel suvel avatav park pakkuma suurt huvi ka Haapsalut külastavatele rohketele klassiekskursioonidele.