Pühapäeva hilisõhtul märkasid politseinikud Tartu linnaservas Võru maantee neljarealisel teelõigul BMW-d, mille kiiruseks mõõdeti 219 km/h. Seega ületas mees lubatud sõidukiirust mitte vähem kui 112 km/h. Autoroolis oli 21-aastane mees ja kõrvalistmel sõber, kes tahtsid katsetada, kui palju auto kiirust arendab. Noormees peeti kinni ja viidi öömajale Tartu Vanglasse, kus ta jäi kohtuistungit ootama.

Täna otse vanglast kohtusaali saabunud noormees kahetses pisaraid tagasi hoides oma surmapõlgavat käitumist autoroolis. Arvestades puhtsüdamlikku kahetsust ja asjaolu, et kehtivaid karistusi tal ei olnud, määras kohus talle kuuepäevase aresti ning võttis mehelt pooleks aastaks juhtimisõiguse.

Tartu politseijaoskonna üleminspektor Taivo Rosi ütles, et vaatamata oma noorele eale mõistis mees ohtliku kihutamisega kaasneda võivaid tagajärgi.

„Ulja kihutamisega võidakse ohtu panna kõrvalised liiklejad, kuid sellest suuremgi võimalus on, et rumala hetkeemotsiooni ajel juhtub raske õnnetus, mille tagajärjel jäävad autos sõitnud noorte inimeste endi elud elamata,“ märkis politseinik. „Koolipingis käimise kõrvalt tuleb noormehel nüüd oma teo eest vastutus võtta ja vanglaseinte vahel oma sõiduvõtete üle veelgi põhjalikumalt järele mõelda,“ lisas ta.