Tulistamise käigus hukkus kuus inimest ja 24 sai kannatada, teatas Venemaa tervishoiuministeerium. Sotsiaalmeedias kirjutas Bekmansurov, et tahtis algselt rünnata oma endist kooli, aga mõtles märtsi lõpus ümber, sest kool „oli liiga ebameeldiv koht, et veeta seal viimased kümme minutit oma elust”.

Bekmansurovil olid kaasas nuga, püss ja padrunid, teatas tulistaja kahjutuks teinud Permi liikluspolitsei nooremleitnant Konstantin Kalinin.

„Joostes tema juurde fikseerisin ma tema liikumise, viskasin relva, padrunid ja noa kõrvale ja hakkasin andma talle meditsiinilist esmaabi,” rääkis Kalinin Venemaa siseministeeriumi avaldatud videos.


Siseministeeriumi ametlik esindaja Irina Volk teatas varem, et esimesena jõudis sündmuskohale Permi liiklusinspektsiooni maanteepatrullteenistuse ekipaaž koosseisus nooremleitnant Kalinini ja vanemleitnant Vladimir Makaroviga. Bekmansurov hakkas Kalinini suunas tulistama, aga viimane haavas teda vastu tulistades, ning tegi siis kahjutuks.

Interfaxi allikas õiguskaitseorganites ütles, et tulistaja sai haavata puusa ja on elus. Seda kinnitas ka Permi krai meditsiiniteenistuse allikas.