Noormees kirjutas, et kavandas tulistamist pikka aega ja raha relvade soetamiseks kogus 10. klassis õppides. Jahirelvad õnnestus tal enda sõnul soetada tänavu märtsis, vahendab Argumentõ i Faktõ.

Relva omandamiseks vajalikku psühhiaatri tõendit Timur B. esimesel katsel ei saanud. Psühhiaater ütles, et ei usalda tema vastuseid.

„Uuesti vastuvõtule sattudes kuulsin ma järgmist: „Ma vaatasin märkmeid ja nendes on kirjutatud, et ma ei usalda teie vastuseid,” pärast mida tegi ta mulle ettepaneku minna tasulise psühhiaatri juurde,” kirjutas tudeng.

Noormees leidis internetist testid õigete vastustega psühhiaatrilise ekspertiisi läbimiseks ja sai tänu sellele tõendi ikkagi kätte.

Kahtlusalune kirjutas, et kavatses alguses korraldada tulistamise koolis, aga hiljem otsustas, et kool oli tema jaoks liiga ebameeldiv koht, et sinna naasta. Siis otsustas Timur B. rünnata ülikoolis.

„Kursusekaaslastega suhtlemise ajal näitasid paar inimest mulle neid, kes on väärt ellu jääma. Kui kohtan kedagi neist, lasen neil minna. Määrasin kindlaks kuupäeva, astun välja 20. septembril. Seni püüan selgeks õppida läbikäigud korpuste vahel, selles aitab mind nende lisamine ülikooli territooriumi detailsele plaanile,” kirjutas Timur B.

Nüüdseks on Timur B. konto blokeeritud.