„Iga meie töötaja saab valida oma karjääri vastavalt oma eesmärkidele. IKEA pakub igakülgset tuge, et töötaja saaks areneda nii individuaalselt kui ka professionaalselt. Näiteks korraldatakse töötajate arendamiseks ja nende teadmiste laiendamiseks tasuta koolitusi sisekujunduse teemadest kuni hea uneni välja,“ ütles IKEA Eesti inimeste ja kultuuri partner Marge Litvinov.

Tema sõnul tähendab see ka seda, et IKEA soodustab liikuvust ametikohtade vahel. See võimaldab arendada erinevaid oskusi erinevates osakondades ja erinevatel ametikohtadel. „Iga IKEA töötaja saab areneda praegusel ametikohal, võtta endale uusi kohustusi, muuta töövaldkonda, osakonda või asuda tööle täiesti teise IKEA ettevõttesse. IKEA poed asuvad nii Baltikumis kui ka üle maailma, mis võimaldab meie töötajatel teha karjääri piirkondlikult või rahvusvaheliselt. See tähendab, et saate tööle asuda isegi mõnes teises riigis – Rootsist Jaapanini,“ selgitas Litvinov. Ta lisas, et IKEA võimaldab ka töötajatel vigu teha ja neist õppida.

IKEA aitab ellu viia karjäärialaseid unistusi

IKEA Eesti raamatupidamise assistent Angeelika Utsal hindab kõrgelt, et IKEA toetab töötamise kõrvalt õppimist ja aitab väga palju kaasa isiklikule arengule. „Igal meie töötajal on võimalus osaleda paljudel huvitavatel koolitustel, samuti on igal töötajal võimalik ise valida endale huvipakkuvaid koolitusi. Tänu sellele toimub lisaks professionaalsele arengule ka pidev individuaalne areng,“ selgitas Utsal.

Ta usub, et IKEA aitab igati kaasa enda töötajate unistuste täitmisele. „Töötasin kümme kuud kõnekeskuses klienditoe konsultandina, kuid töö kõrvalt finantsjuhtimist õppides avanes mul võimalus teha praktika IKEA finantsosakonnas, mis oli minu esimene professionaalne samm finantsmaailmas. Ma olen väga õnnelik, et IKEA andis mulle võimaluse end tõestada. Finantsalal töötamine on olnud minu unistus juba pikka aega,“ selgitas Utsal. Pärast praktika lõppu muutis Utsal IKEAs enda karjäärisuunda ja töötab nüüd raamatupidamise assistendina.

Peale selle toob Utsal IKEA tugevusena välja ühe tähtsaima väärtuse – ühtsuse. „Meeskonnast teeb meeskonna üksteise usaldamine, julgus esitada „rumalaid“ küsimusi ning uute ideede väljapakkumine, kuna tänu sellele toimub positiivne ja tervislik areng ning hakatakse otsima sügavamat tähendust. IKEA-s saavad töötajad esitada ettepanekuid ja tuua välja muresid, millele üheskoos lahendus leitakse,“ ütles Utsal. Ta lisas, et on enda töökaaslastega nii heaks sõbraks saanud, et tegemist ei ole enam lihtsalt kolleegidega ja IKEA on enamat kui lihtsalt töökoht.

IKEA avab 2022. aasta sügisel Tallinnas oma esimese suure kaupluse ja seoses sellega on plaanis värvata uusi meeskonnaliikmeid erinevatele ametikohtadele – kujundajaid, müügikonsultante, logistikuid, restoranitöötajaid jpt. Kokku pakub IKEA Tallinnas tööd umbes 300 uuele töötajale.

IKEA ootab ka sind oma ridadesse ja sellest saad lähemalt lugeda SIIT!

Jaga
Kommentaarid