Praegune ERR-i ajakirjanik ja tulevane president Karise sisenõunik Toomas Sildam kirjutas täna hommikul ERR-i toimetusele kirja, milles nentis, et lahkub majast nukral meelel, kuid pöördub ehk kunagi majja targemana tagasi.

"Suurpärased kolleegid ja lahe töö, mul on kahju. Ausalt," kirjeldas Sildam viimast nelja aastat ERR-i uudistetoimetuses. "Aga mõnikord on nii, et tuleb minna, et targemana tagasi pöörduda, kui naasmine muidugi võimalik on."

Sildam tõdes, et otsus ei tulnud kergelt. "Ma olen Kadriorus juba olnud, ma ei astu teist korda samale rehale, olid esimesed mõtted," sõnas ta. "Aga Karis on hea ärarääkija, pole midagi öelda. Mulle meeldib Eesti riik ja presidendile on keeruline "ei" öelda, kui ta kutsub sind seda riiki teenima."

Sisenõunikuna hakkab Sildam vormima kommunikatsiooni erakondade ning presidendi ja riigikogu ning Kadrioru vahel.

Nii Sildam kui ka Treufeldt on ka varem presidendi kantseleis töötanud. Toomas Sildam oli president Toomas Hendrik Ilvese avalikkussuhete nõunik, Indrek Treufeldt täitis sama rolli president Lennar Meri ametiajal aastatel 1994-1995.

Sildam töötas seni ERR-i portaalide toimetuses poliitajakirjanikuna ning tegi pühapäeviti raadiosaadet "Samost ja Sildam", Indrek Treufeldt töötas "Aktuaalses Kaameras".

Mõlemad ajakirjanikud on ka varem presidendi kantseleis töötanud. Toomas Sildam oli Toomas Hendrik Ilvese avalikkussuhete nõunik, Indrek Treufeldt täitis sama rolli Lennart Meri ametiajal aastatel 1994-1995.

Kultuurinõunikuks noor dirigent Rasmus Puur

Õhtuleht vahendab, et noor dirigent Rasmus Puur sai pakkumise hakata Alar Karise kultuurinõunikuks paar nädalat tagasi.

„Esimene reaktsioon oli, et kas ma pole liiga noor ja kas olen ikka õige inimene selle töö jaoks,“ meenutas Puur muiates Õhtulehes. „Loomulikult on suur aukartus, sest suur vastutus käib selle ametiga kaasas.“