Kui loetud olid pooled häältest, oli Ühtse Venemaa toetus föderaalvalimisringkonnas 46%. Kuigi see on selge võit ja paremuselt järgmine tulemus on kommunistide 21%, jääb Ühtse Venemaa häältesaak alla 2016. aasta valimiste omale. Siis toetas Ühtset Venemaad ametlike tulemuste järgi 54% valimas käinutest, vahendab Reuters.

Opositsiooni sõnul on valimised niikuinii võltsitud ja Ühtsel Venemaal oleks ausas võitluses palju halvemini läinud.

Võimude poolt välisagendiks kuulutatud organisatsioon Golos teatas, et fikseeris tuhandeid rikkumisi, sealhulgas vaatlejate ähvardamist ja valimissedelite valimiskastidesse lisamist, mille kohta on levinud videod sotsiaalmeedias.

Keskvalimiskomisjon teatas, et on registreerinud 12 sellist juhtumit kaheksas regioonis ja nende jaoskondade tulemused tühistatakse.

Vaevalt valimistulemus Venemaa poliitilisel maastikul midagi muudab. Moskva linnapea Sergei Sobjanin skandeeris Ühtse Venemaa peakorteris televisioonis otse üle kantud üritusel „Putin! Putin! Putin!”

Ühtsel Venemaal oli riigiduuma senises koosseisus 450 kohast kolmveerand. Selle enamuse abil sai teha konstitutsioonimuudatused, mis võimaldavad president Vladimir Putinil veel kaheks ametiajaks kandideerida ja ta võib potentsiaalselt ametisse jääda 2036. aastani.