Prantsusmaal pidi 3000 vaktsineerimisest keeldunud tervishoiutöötajat siirduma sel nädalal palgata puhkusele, sest kätte jõudis kaitsepookimise tähtaeg, teatas riigi tervishoiuminister Olivier Véran eile.

Vérani sõnul esitasid kümned vaktsineerimata töötajad palgata puhkuse asemel töölt lahkumise avalduse. Riigi tervishoiuminister rõhutas, et Prantsusmaa tervishoiusektoris töötab siiski kokku 2,7 miljonit inimest.

„Paljud töölepingu peatamised on ajutised ja puudutavad peamiselt abipersonali. Õdesid on nende hulgas äärmiselt vähe," ütles Véran.

Haiglate esialgsete andmete järgi võib kõrvale jäävate töötajate tegelik arv olla siiski suurem. Pariisi haiglasüsteem teatas eile, et 340 inimese leping on peatatud.

Riigi terviseameti hinnangul on Prantsusmaal umbes 12 protsenti haiglatöötajaist ja kuus protsenti erapraksise arstidest veel vaktsineerimata.

Prantsusmaa president Emmanuel Macron andis kaks kuud tagasi haiglatöötajatele, hooldajatele ja tuletõrjujatele 15. septembrini aega, et vähemalt üks vaktsiinidoos saada.