Äärmusühendus Taliban teatas, et arestis endiste valitsusametnike kodudesse tehtud reidide käigus rohkem kui 12 miljoni dollari (10,19 miljonit eurot) väärtuses kulda ja sularaha ning andis selle üle riigi keskpangale.

Riigi keskpanga sõnul käisid äärmuslased nii endise asepresidendi Amrullah Salehi kui mitmete teiste kõrgete valitsusametnike kodus ja avastasid sealt pangale kuuluva kulla ning sularaha. Miks ametnikud vara kodus hoidsid, seda Afganistani keskpank ei öelnud, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

Afganistan vaevleb tõsise sularahapuuduse käes ja pangad on pidanud kehtestama raha väljavõtmisele limiitmäärad. Üks inimene võib nädalas välja võtta kuni 200 dollarit (169 eurot). Lisaks külmutas Washington pärast Talibani vallutusi USA-s olevad Afganistani keskpanga varad. Pank teatas aga hiljuti, et toimib Talibani kontrolli all paremini kui varem.

Möödunud nädalal oli Afganistani keskpank läkitanud kohalikele pankadele märgukirja, kus palus neil külmutada eelmise valitsusega seotud poliitikute kontod.