Moïse tapeti 7. juuli varastel tundidel. Prokurör oli 10. septembril teatanud, et ootab peaministrilt seletust, miks too vestles ühe kahtlusalusega mõni tund pärast presidendi surma. Mõni tund enne vallandamist esitas Claude kohtule ametliku taotluse, et peaminister vastutusele võetaks. “Kompromiteerivat materjali on piisavalt, et Henryle otsekohe süüdistus esitada,” märkis Claude avalduses.

Prokurörile saadetud vallandamisteates süüdistab peaminister teda tõsises haldusrikkumises, teatab AP. Uue peaprokuröri nimi on Frantz Louis Juste. Kriminaalasja saatus sõltub kohtunik Garry Orélienist, kellel on otsustamiseks aega kolm kuud.

Claude´i teatel pidasid Henry ja kahtlusalune Joseph Badio 7. juulil pärast presidendi surma kaks telefonikõnet, kell 4.03 ja 4.20. Kokku olevat Henry ja Badio vestelnud umbes seitse minutit. Badio on varem töötanud Haiti justiitsministeeriumis ja korruptsioonitõrjes, kuid vallandati mais eetiliste rikkumiste tõttu.

Esialgu täitis presidendi kohuseid peaminister Claude Joseph, kes astus 19. juulil tagasi ja loovutas mõlemad kohad Henryle.

USA Virginia ülikooli Haiti-ekspert Robert Fatton ütles NPR-ile, et riigis käib kulissidetagune võimuvõitlus. “Pole selge, kuidas asjad edasi lähevad ja mida rahvusvaheline üldsus sellest kõigest arvab,” ütles Fatton.