MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS küsitlevad iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 27,1%, konservatiivset rahvaerakonda 23,4% ja Keskerakonda 19% valimisõiguslikest kodanikest. Järgnevad Eesti 200 (12,2%), sotsiaaldemokraadid (8,2%) ning Isamaa (7,1%).

Reformierakonna toetus langes nädalaga 1,6 protsendipunkti, viimase nelja nädalaga on peaministripartei reiting kukkunud 3,9 protsendipunkti. Seega on Reformierakonna toetus nüüd madalaimal tasemel alates veebruarist 2019.

Reformierakonna edu EKRE ees on kahanenud 3,7 protsendipunktini, mis on väikseim vahe alates 2019. aasta algusest, kui Norstat erakondliku eelistuse küsitlustega alustas. Samas EKRE tõusis nädalaga pooleteise ning Keskerakonna toetus ühe protsendipunkti võrra.

Eesti 200 toetus langes nädalaga ühe protsendipunkti ning Isamaa tõusis esimest korda alates novembrist 2019 üle 7% piiri.

Koalitsioonierakondi toetab kokku 46,1% ja opositsioonierakondi 38,7% vastajatest. Summaarne toetus koalitsioonierakondade pole praeguse valitsuse ametisoleku ajal veel nii madal olnud.

Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 17. augustist 13. septembrini ning kokku küsitleti 4001 valimisealist Eesti kodanikku. Sel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest.

Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil teostati küsitlused kombineeritud meetodil - telefoniküsitluses ning veebiküsitluses. Valimi andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.