"See on natuke liiga värske info, et nii täpselt seda kommenteerida. Küll aga soovin öelda liikleva ebatäpse info valguses, et laps mitte ei sattunud eskalaatoril hätta, vaid liikus eskalaatori suunas ning kukkus seejärel sellele kätega peale," kirjeldas olukorda Tiiu Onga, Põhjakeskuse juhatuse liige.

Eskalaator pidi iseenesest olema igati heas korras ning tehnilisest vaatevinklist ei tohiks sellega probleeme olla. "Laps oli eskalaatori ees, mitte peal. Ühel üüripinnal viibinud töötaja nägi seda olukorda pealt," lisas Onga.

Koheselt kutsuti lapsele ka kiirabi ning ta toimetati keskusest Tallinna Lastehaiglasse. Väikelaps polnud keskuses teatavasti üksi, kuid pereliikmete täpsema asetsemise kohta ei soovinud Onga infot jagada, kuna tegemist on pere jaoks vägagi šokeeriva sündmusega. Lapse elu ei ole ohus.

"Tegemist on absoluutselt õnnetusjuhtumiga ja mul on siiralt kahju, et nii läks," märkis Onga.

Asjaolud väljaselgitamisel

Juhtumi tõttu said väljakutse nii päästjad kui ka politseinikud.

Häirekeskuse Ida keskuse juht Janek Murakas märkis, et Põhjakeskusest saadi 12:48 kanti kolm kõnet, mis puudutasid aastavanuse väikelapse näppude eskalaatori vahele jäämist. "Meedik andis seni nõu, kuniks kiirabi kohale jõudis," sõnas Murakas Delfile antud kommentaaris.

Politseist märgiti, et juhtunu kohta alustatakse kriminaalmenetlust kõikide asjaolude väljaselgitamiseks.