Vene riigipea Vladimir Putin teatas täna, et peab siirduma eneseisolatsiooni, sest tema meeskonnas on mitmel inimesel avastatud koroonaviirus. Haigestumiste tõttu jääb ära Putin selleks nädalaks planeeritud visiit Tadžikistani.

„Vladimir Putin ütles, et tema lähikonnas on tuvastatud koroonaviiruse juhtumid ja ta peab veetma nüüd teatud ajaperioodi eneseisolatsioonirežiimis," seisis Kremli pressiteenistuse täna avaldatud teates. Putin andis eneseisolatsioonist teada Tadžikistani riigipea Emomali Rahmoniga peetud telefonivestluse käigus.

Tadžikistani pealinnas Dušanbes toimuvad sel nädalal Kollektiivse Julgeoleku Lepingu Organisatsiooni (CSTO) ja Shanghai Koostööorganisatsiooni (SCO) tippkohtumised. Kokkusaamiste eesmärgiks on arutada Afganistani julgeolekuolukorda.

Vene riigipea võtab neist nüüd osa videosilla vahendusel, kirjutab Vene uudisteagentuur TASS.

Eile kohtus Putin Moskvas visiidil käinud Süüria presidendi Bashar al-Assadi ja möödunud neljapäeval Valgevene riigipea Aljaksandr Lukašenkaga. Enamik Putiniga kohtujaid peab enne veetma mitu päeva karantiinis, kuid Lukašenkale ja al-Assadile see nõue ei laienenud, kirjutab portaal Meduza.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ei täpsustanud ajakirjanikega kohtudes, kes täpselt Putini kaaskonnas nakatusid, kuid märkis, et jutt käib mitmest tõsisest haigestumisest. Putini koroonaviiruse testid on seni andnud negatiivse vastuse. „President on täiesti terve," kinnitas Peskov. Ka lisas Peskov, et eile riigipeaga kohtunud inimestel pole oma tervise pärast põhjust muret tunda.

Putin oli eile paraolümplastega kohtudes öelnud, et peab võib-olla varsti eneseisolatsiooni siirduma, sest ümberringi on palju haigestunud. Peskov selgitas hiljem, et tegu oli piltliku väljendiga, mida ei tuleks mõista sõna-sõnalt.

Eile käis Vladimir Putin vaatamas Valgevene-Venemaa ühisõppusi Zapad-2021.