Austraalia võimud pikendasid täna pealinnas Canberras kehtivaid koroonapiiranguid. Canberra ligi 400 000 elanikku istuvad alates 12. augustist pärast ainsa koroonaviiruse juhtumi registreerimist kodus.

Nüüdseks on kiirestileviva deltatüve tõttu registreeritud Canberra koldes veidi rohkem kui 250 haigusjuhtumit, kuid Canberra võimud suhtuvad olukorda täie ettevaatusega, kirjutab France24.

Austraalia pealinna ala juht Andrew Barr ütles, et pealinnas tahetakse vältida viiruse levimist, kuniks vaktsineerimine on vajaliku tasemeni jõudnud.

„See on kõige turvalisem tee, mis toob turvalisemad jõulud, turvalisema suvepuhkuste perioodi ja turvalisema aasta 2022," sõnas Barr ajakirjanikele.

Austraalia vaktsineerimistempo on viimastel kuudel kiirenenud, sest piirangutega suurlinnade elanikud on hakanud end agaramalt kaitsepookima.

Võimud on kokku leppinud ka riigi avamiskavas, mille järgi tühistatakse tõenäoliselt enamik reisi- ja piiripiirangutest, kui vaktsineerimise määr jõuab 70 ja 80 protsendini.

Riigis on pandeemia algusest alates registreeritud 75 000 haigusjuhtumit ja 1100 surma.