Usutakse, et naine on ohtlik, kui tema ravi ei saa jätkata. Seetõttu loodab politsei saada teateid tema liikumise ja võimaliku asukoha kohta. Ajalehe Iltalehti andmetel on naine süüdi mõistetud Keravas aset leidnud tapmises, mis toimus mullu augustis.

Juunis tegi Ida-Uusimaa esimese astme kohus otsuse juhtumi kohta, kus 27-aastane naine tappis mehe, lüües teda noaga üle kümne korra.

2016. aastal põgenes samast Niuvanniemi vaimuhaiglast tollal 22-aastane olnud Toivo Jouko Puranen, kes sõitis laevaga Eestisse. Tallinnas võeti Puranen lõpuks kinni.

Puranen oli 2014. aastal süüdi mõistetud tapmises, aga ta tunnistati süüdimatuks. Mees tappis talle varasemast tundmatu pereema eriti julmal viisil, kui oli Kymenlaakso haigla psühhiaatriaosakonnast koju lastud.

MTV Uutiset küsis Niuvanniemi haigla ülemarstilt Kari Ojalalt, kuidas ohtliku patsiendi põgenemine võimalikuks sai. Ojala ütles, et ravi käigus patsientide piirangud muutuvad ja nende liikumisvabadust suurendatakse.

Nüüd põgenenud naispatsient oli koos teiste patsientide ja haigla töötajatega väljas jalutamas ja minemas haigla sööklasse.

Aasta pärast tapmist lubati naisel haigla territooriumil liikuda juba nii vabalt, et põgenemine oli võimalik.