ZenBooki tooteseeria on stiilse kaasaskantava tehnoloogia hindajatele hästi teada – esimese põlvkonna ZenBooke esitles ASUS juba 2011. aastal. Ettevõtte insenerid on püüdnud paigutada kõige võimsama sisu õhukesse ja kergesse kesta, disainerid on töötanud selle nimel, et arvuti kujundus oleks juba esmapilgul äratuntav. Tuleb tunnistada, et mõlemaid on saatnud suur edu: ZenBookist on saanud omamoodi klassika selle klassi seadmete seas.

Mida suudab uue põlvkonna ZenBook kasutajale pakkuda?

Sülearvutite vahel käib halastamatu võitlus kahe peamise näitaja – millimeetrite ja grammide – nimel. ZenBook 13 on vaid 13,9 mm õhuke, seetõttu küsivad kõik, kes selle kätte on võtnud, varem või hiljem endalt küsimuse, kuidas ASUSel on õnnestunud nii võimsa sisu sellesse õhukesse metallkorpusesse mahutada. Sealjuures peame silmas pidama, et seadme kaal on ainult 1,07 kg ja aku peab vastu kuni 18 tundi (kiirlaadimine aku 60% täituvuseni võtab 49 minutit).

Selliste näitajate poolest on 13-tollise ekraaniga ZenBook võrreldav tahvelarvutitega. Ja olla sellises võrdluses esireas, kuna sel võimsal seadmel on päris klaviatuur ja ta pole mõeldud mitte ainult meelelahutuseks, vaid ka täisväärtuslikuks töötegemiseks.

Muljet avaldav on ka ZenBooki välimus – täisalumiiniumist korpus, millest on saadaval kaks varianti, „Pine Grey” ja „Lilac Mist”. Kaanel olevat logo ümbritsevad kontsentrilised ringid, mis on ka ZenBooki kaubamärgiks.

Õhuke korpus ja elegantne disain ei tohiks siiski eksitada – teie ZenBook on mõeldud igapäevaseks kaasaskandmiseks ja seetõttu vastab see rangetele nõudmistele vastupidavuse osas. ASUS testib oma ultrabook’e nii õhurõhu muutuste (et need lennukis tõrgeteta töötaks), kuni 10 cm kõrguselt kukkumise kui ka temperatuurile, vibratsioonile ja kõrgele õhuniiskusele vastupidavuse suhtes.

Mis on arvuti sees?

Arvutil on võimalikud erinevad konfiguratsioonivalikud. Kõige võimasam neist sisaldab 11. põlvkonna Core i7 protsessorit, Intel Iris Xe Graphics videokaarti, 32 GB muutmälu ja 1-terabaidist SSD-ketast. Kui lisada siia juurde energiasäästlik 13-tolline OLED-ekraan mille eraldusvõime on 1920 x 1080 pikslit, saate arvuti, mis ei pelga ei hiiglaslikke Exceli tabeleid ega videotöötlust. Selle arvutiga on võimalik ka mängida, kuigi tegu pole muidugi mänguarvutiga. Ilma maksimumseadistusi kasutamata töötavad ka uuemad mängud sellel hästi.

Ja veel midagi …


Töömugavus. Sellise suurusega seadme kohta on klaviatuur tehtud nii mugavaks kui võimalik. Neile, kel tuleb sageli arvutada, meeldib ASUS NumberPad 2.0, puuteplaadiga kokku ehitatud numbriklahvide plokk, millel kuvatakse numbrid LED-taustavalguse abil. Selline lahendus pole mitte ainult mugav, vaid ka ilus. Ka on arvutil näotuvastusega infrapunakaamera. Parooli meelespidamise pärast ei pea enam muretsema!

Heli. Helisüsteem on sertifitseeritud Harman Kardoni poolt, see tähendab et nii väikese seadme kohta on heli selge ja kvaliteetne. Aga kui soovite peo korraldada, on parem ühendada välised kõlarid. Selleks on ZenBookis sisseehitatud Bluetooth.

Mürasummutus. See tehnoloogia teeb ASUSe eriti uhkeks. On selge, et ZenBooki omanik ei saa läbi ilma videokõnede ja -konverentsideta. Just sellisteks juhtudeks on arvutisse sisseehitatud tehnoloogia taustamüra summutamiseks. Tehisintellekt, millele see töö on usaldatud, on tõesti hea. Siin saate seda proovida.

Ühendused. Igal asjal on kahjuks ka oma varjukülg. Ultrabook’ide puhul on selleks aku ja pesad välisseadmete ühendamiseks. ZenBook 13 on mõlemale probleemile ideaalne lahendus. Akust me juba ülalpool rääkisime, ühenduspesadest on kasutada täissuuruses HDMI-port, üks USB-A pesa ja kaks Thunderbolt 4 / USB-C pesa. Samuti SD-kaardi lugeja. Kõrvaklappide pesa puudub, aga kui te seda ikkagi vajate, leiate karbist adapteri.

Asus ZenBook on kaheotstarbeline seade. See sobib neile, kelle jaoks on oluline jõudluse ja stiilsuse ühendamine: ultrabook sobib äriläbirääkimiste lauale väga hästi. Samuti sobib see väga liikuvatele inimestele – sellise suurusega arvutil puuduvad kõik takistused.

Jaga
Kommentaarid